tiistai 20. syyskuuta 2011

In die Schule gehen

Eilen oli täällä mun ensimmäinen koulupäivä. Koulupäivä alkoi 07.45 ja menin sinne Lukretian (host-sisko) kanssa ensin junalla noin 15 minuuttia ja sen jälkeen bussilla noin 10 minuuttia. Myös mun nuorempi sisko käy samaa koulua. Mun koulupäivään kuului tunti Ranskaa, Saksaa, matikkaa, biologiaa, historiaa ja enkkua. Täällä tunnit ovat 45, joten kouluaineita on enemmän päivässä kuin Suomessa. Tunnit tuntuivat aika lyhyiltä, mutta en ymmärtänyt paljoakaan. Onneksi ihmiset olivat ystävällisiä ja yrittivät selittää mitä milloinkin tapahtuu!

Koulussa ei myöskään ole kouluruokaa. Noin yhdeksän maissa on pitkä välitunti jolloin syödään omia eväsleipiä ja noin yhden maissa koulun ruokalasta eli "Mensasta " voi ostaa ruokaa.

Tänään koulussa ymmärsin jo paljon enemmän. On ihan uskomatonta miten paljon kieli kehittyy ihan yhdessäkin päivässä. Onneksi löysin toiselta kymppiluokalta jenkkivaihtarin Michaelan, jonka kanssa kävin tänään checkasin tänään saksalaisen mäkkärin ja twix mcflurry oli ainaki hyvää ! Perjantaina menen Michaelan kanssa Titiseehen shoppailemaan ja sen jälkeen hänen host-perheensä luo yöksi :)

Tänään sain jo keksittyä tälle viikolle vielä lisää tekemistä: huomenna on mun ensimmäinen tanssitunti täällä, torstaina mennään host-maman ja siskojen kanssa ostoksille ja sunnuntaina Freiburgiin Paavia katsomaan ! Prima denke ich.

Laitan loppuun vielä kuvia Löffingenistä, jossa asun.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti