keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Paris 2

Munhan piti jo eilen kirjotella tänne, mut koko päivä menikin Bonndorfissa Hannah:n luona meidän kilpailukysymysten kanssa. Osa niistä tehtävistä on aikalailla mahdottomia meidän ikäisillä koululaisille. Yhdessä pitää esimerkiks tehä bisnessuunnitelma seuraavalle kolmelle vuodelle; eli kaikista kuluista tarkat luvut (vakuutukset, toimistot, mainonta) eli kaikki ihan flyereista ja bensoista lähtien. Kokoonnutaan varmaan tässä vielä pari kertaa loman aikana.Mutta siis takaisin Pariisi tunnelmiin...

Day 3


Meidän oli tarkotus päästä aamulla aikaisin liikkeelle, mut mun herätyskello ei aamulla soinu tai sitte vaan olin niin unisena laittanu sen pois niin herättiin vasta tuntia myöhemmin. Lauantaina oli siis ohjelmassa lisää nähtävyyksiä ja vähän shoppailua.
Lähdttiin ensiksi käymään Louvrella mut huomattiin , et jonot on niin pitkät ja pelkästään jonottamisessa olis menny koko päivä.


Louvren jälkeen mentiin shoppailemaan ja mukaan tarttui joitaki vaatteita. En  oikeestaan mitään suuria määriä shoppaillu, koska meillä ei vaan ollu riittävästi aikaa eikä kyllä rahaakaan. Nähtiin samalla norjalainen katusoittajaperhebändi, jotka on kiertäny vuoden verra pitkin maailmaa soittelemassa. Siitä sitten lähdettiin kattomaan Eiffeltornia ja onha se iso. Oltais ehkä eka haluttu kiivetä sinne ylös mut sielläki jonot oli niin pitkät ja sää oli niin huono, ettei siinä olis ollu enää mitää järkeä. Yritettiin ottaa siinä pari kuvaa, mut sään takia niistäkään ei tullu mitään parhaita mahdollisia. Illalla oli vielä vuorossa veneajelu Seinen varrella ja oli ihana kaiken kävelemisen jälkeen vaan istua ja ihailla sitä kaupunkia.











Day 4


Sunnuntaina oli vuorossa Versaillesin palatsissa käynti meidän matkailuryhmän kanssa. Lähdettiin jo ennen yhdeksää bussilla kohti Versaillesia ja samalla meidän opas kerto sen palatsin historiasta ja on pako sanoa, et paikanpäällä se oli ihan mielettömän näkönen sisältä ja ulkoa. Kaikki ne huoneiden seinät ja maalaukset ja ulkona suurin puutarha, jonka oon koskaan nähny. Jouduttiin valitettavasti seki kiertämään aika nopeasti, että ehdittäis vielä käymään Versaillesin kylän markkinoilla ostamassa juustoa, patonkia ja eväitä bussimatkaa varten. Yhden maissa alko meidän bussimatka Saksaa kohti ja oltiin Stuttgartissa 12 tuntia myöhemmin, josta Oskarin host-iskä tuli hakemaan meidät ja mentiin Oskarille Ehningeniin yöks.








Eli siinä oli mun Pariisi reissu tiivistettynä ja joidenki kuvien kanssa ! En millään jaksais odottaa, et pääsen sinne uudestaan. Ehdotin jo äitillekkin, et voitais tehdä sinne äiti-tytät viikonlopputrippi jossain vaiheessa.
Hauskaa loppuviikkoa kaikille ja toivottavasti teillä kaikilla oli hyvät lomat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti